کپی و تکثیر قطعات در محیط اسمبلی assembly کتیا

برای کپی و تکثیر قطعات در محیط اسمبلی assembly کتیا از دستور define multi instantiation استفاده می کنیم و طبق مراحل زیر پیش می رویم.

نحوه کپی و تکثیر قطعات در محیط اسمبلی assembly کتیا

1 . برای این منظور ابتدا قطعه ای که می خواهیم تکثیر شود را در محیط مونتاژ assembly کتیا انتخاب می کنیم (با کلیک روی قطعه مورد نظر یا از نمودار درختی)

برای مثال در اینجا در شکل زیر ما قطعه آبی رنگ را انتخاب می کنیم.

2 . سپس روی دستور define multi instantiation از جعبه ابزار product structure tools کلیک می کنیم تا پنجره آن باز شود.

دستور define multi instantiation

کپی و تکثیر قطعات در محیط اسمبلی assembly کتیا

در قسمت component to instantiate نام قطعه انتخابی درج می شود.

3 . در کادر parameters سه حالت برای تکثیر وجود دارد.

الف : حالت instances & spacing که با تعریف تعداد نمونه ای که می خواهیم کپی کنیم و فاصله بین آنها عمل تکثیر را انجام می دهیم.

ب : حالت instances & length با تعریف تعداد نمونه و طول کلی که این نمونه ها باید در آن قرار بگیرند عمل تکثیر را انجام می دهیم.

پ : حالت spacing & length که تعداد نمونه تعریف نمی کنیم، بلکه با تعریف یک طول کلی و فاصله بین نمونه ها، عمل کپی به تعداد معین انجام می شود.

4 . در اینجا حالت instances & spacing را حفظ کرده و تعداد new instances را 3 و فاصله بین آنها یعنی spacing را 90 میلی متر وارد می کنیم.

5 . انتخاب جهت کپی شدن قطعات در قسمت reference direction یکی از جهات اصلی x , y , z و یا در کادر selected element یک خط را به عنوان جهتی که می خواهیم عمل کپی شدن در آن راستا انجام شود، انتخاب می کنیم.

در اینجا برای کپی و تکثیر قطعات در محیط اسمبلی یا همان مونتاژ assembly نرم افزار کتیا (catia) ، ما جهت x را انتخاب می کنیم.

6 . با کلیک روی reverse می توان جهت کپی شدن قطعات را برعکس کرد.

7 . روی apply کلیک کرده تا پیش نمایش کپی را ببینیم.

عمل کپی کردن و نمونه سازی در کتیا

8 . اگر تیک گزینه define as default را روشن نگه داریم ، پارامترهای تعریف شده مثل 3 و 90 میلی متر ذخیره شده و هر گاه بخواهیم برای کپی کردن قطعات بعدی از دستور fast multi instantiation استفاده کنیم، این پارامترها روی قطعات بعدی هم اعمال می شوند.

9 . روی OK کلیک می کنیم تا قطعه یا قطعات مورد نظر تکثیر شوند.

دستور fast multi instantiation

کاربرد دستور fast multi instantiation

دستور fast multi instantiation در زیر مجموعه دستور define multi instantiation در جعبه ابزار product structure tools قرار دارد و نحوه کار با آن به این شکل است که وقتی آن را فعال کنیم، تنها با انتخاب قطعه سه بعدی مورد نظر عمل کپی سازی سریع انجام می شود و تعداد کپی ها و فاصله آنها از هم نیز با توجه به آخرین تنظیمات پنجره define multi instantiation انجام می شود.

مطالب مرتبط در خصوص آموزش محیط مونتاژ Assembly Design کتیا ⇐ آموزش نحوه جابجایی و چرخش قطعات در محیط مونتاژ یا همان اسمبلی نرم افزار catia در این مقاله ⇐ ابزار جابجایی و چرخش قطعات در اسمبلی

آپانوس تولید کننده مجموعه کامل فیلم های آموزش کتیا مقدماتی ، پیشرفته ، طراحی سطوح ، ابر نقاط ، ورق کاری ، تحلیل المان محدود ، طراحی قالب ، ماشینکاری ، طراحی بدنه ، رندرینگ حرفه ای ، انیمیشن سازی حرکتی و … به صورت کاملا کاربردی ، مثال محور و خودآموز است. جهت مشاهده نمونه فیلم ها و توضیحات آن به صفحه فیلم های آموزش کتیا مراجعه و یا با مدیر سایت تماس بگیرید.
مهندس مجتبی محمدنیا : 09355652291

مطلب پیشنهادی ⇓

مطالعه بیشتر درباره ویژگی های انواع پرینترهای سه بعدی در این مقاله ⇐ پرینتر سه بعدی

مطالعه بیشتر درباره نرم افزارهای تخصصی طراحی صنعتی در این مقاله ⇐ طراحی صنعتی

اگه این آموزشو پسندیدی برای دوستاتم بفرست :

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • با سلام، آیا در این دستور قیدهای قطعه اصلی هم کپی می شود؟ یعنی با جابجا کردن قطعه اصلی این قطعات کپی شده هم جابجا می شوند؟ سؤال دیگر اینکه آیا این قطعات را در یک محیط دایره ای هم می توان کپی کردن؟ مثلاً برای ساختن یک ردیف بلید بر روی یک دیسک در حالی که در آن دیسک از هیچ دستور پترن ای استفاده نشده باشد. با تشکر

    پاسخ
    • مهندس مجتبی محمدنیا
      12 ژانویه 2024 10:23 ق.ظ

      درود بر شما. خیر قیدها کپی نمی شوند. با این دستور نمی توان کپی دایروی ایجاد کرد و باید از دستورات دیگری مانند Circular Pattern استفاده کنید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دوازده + سه =

keyboard_arrow_up