مقایسه کتیا با سالیدورک

در این متن آموزشی قصد مقایسه کتیا با سالیدورک را داریم. نرم افزار Catia و Solidworks هر دو محصولات شرکت داسو فرانسه هستند. برای اینکه بدانید کتیا بهتر است یا سالید شما را دعوت می کنیم که با ما همراه شوید تا مقایسه ای بین کتیا و سالیدورک بصورت مختصر و مفید داشته باشیم.

مقایسه و تفاوت های آنها نسبت به هم

1 . تفاوت آنها از نظر قیمت در بازار جهانی

کتیا و سالیدورک از لحاظ استراتژی طراحی تفاوت چندانی با هم ندارند منتهی نرم افزار کتیا یک نرم افزار جامع تر است که در بازارهای جهانی قیمت آن چند برابر سالیدورک است. بدلیل قیمت پایین تر ، نرم افزار سالیدورک برای شرکت های کوچک که فعالیت‌های  گسترده انجام نمی دهند کاربرد مناسب تری دارد. نرم افزار کتیا به دلیل جامع بودن و یکپارچه بودن در حوزه های مختلف صنعتی و در صنایع بزرگ و متوسط بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع شرکت داسو فرانسه با ارائه هر دو آنها قصد دارد تا هم در شرکت های کوچک و هم در شرکت های متوسط و بزرگ محصولات خود را به فروش برساند.

برای مثال کتیا نرم افزاری است که در شرکت های بزرگ خارجی مانند بویینگ ، ایرباس ، کیا موتورز ، بوش ، نیسان و دیگر شرکت های بزرگ از آن استفاده می شود. همچنین شرکت های بزرگ داخلی مثل مپنا ، ایران خودرو ، سایپا و شرکت های دانش بنیان موجود در صنایع نفت و گاز نیز از کتیا استفاده می کنند.

2 . مقایسه کتیا و سالیدورک از نظر جامع بودن

همانطور که اشاره کردیم کتیا نرم افزاری بسیار جامع است که محیط های مختلف طراحی ، ساخت و تحلیل (برای مثال محیط های تخصصی برای مهندسی معکوس ، طراحی قالب ، ماشینکاری چند محور ، شبیه سازی حرکتی و …) را در دل خود جای داده است و هر یک از محیط های آن ابزارهای بسیار وسیعی در اختیار کاربر قرار می دهد. سالیدورک بدلیل اینکه نرم افزار جامعی نیست ، برای اضافه شدن قابلیت ابر نقاط (مهندسی معکوس) ، ماشینکاری و طراحی قالب و … نیاز به پلاگین دارد. این پلاگین ها توانایی سالیدورک را بالاتر می برند. به طوریکه قابلیت های مهندسی و تحلیل جامداتی و سیالاتی خوبی به سالیدورک اضافه می شود. از طرفی لازم به ذکر است که قابلیت های مهندسی (توانایی تحلیل جامداتی و سیالاتی) موجود در کتیا و سالیدورک خیلی عمومی تر از نرم افزارهای تخصصی تحلیل مهندسی مانند آباکوس و انسیس است. بنابرین اگر قصد شما از یادگیری کتیا یا سالیدورک تسلط بر مباحث تحلیلی (برای مثال تحلیل های استاتیکی ، دینامیکی ، سیالاتی و …) است بهتر است که به سراغ نرم افزارهای تخصصی مربوط به این حوزه یعنی انسیس ، آباکوس و … بروید.

برای مثال در خصوص جامع بودن و پارامتر یکپارچگی کتیا امروزه می توان به واژه (Product Lifecycle Management (PLM یا مدیریت چرخه عمر محصول اشاره کرد که از مرحله ایده طراحی تا تولید و سپس استفاده و در نهایت پایان عمر یک محصول را در بر می گیرد.

3 . مقایسه از نظر بازار کار خارجی و داخلی

بازار کار کتیا و سالیدورک در ایران و جهان بسیار خوب و مناسب است. آمار دقیقی از کل صنایع داخلی اعم از کوچک و بزرگ وجود ندارد که بتوان بصورت مستند تعیین کرد که در ایران از کدام نرم افزار بیشتر استفاده می شود اما کاملا واضح است که نرم افزار کتیا علاوه بر اینکه در شرکت های کوچک و متوسط داخلی استفاده می شود در اکثر شرکت های بزرگ داخلی نیز (از جمله شرکت هایی مثل ایران خودرو و مپنا که نسخه اورجینال آن را خریداری نموده اند) مورد استفاده قرار می گیرد. در ایران بحث کپی رایت مطرح نیست و اکثر نرم افزارها را می توانیم به رایگان استفاده کنیم. پس قیمت نرم افزار پارامتر مهمی نیست و بنابرین انتخاب نرم افزار کامل تر اقدامی مطلوب تر است. در خارج از کشور چون قانون کپی رایت رعایت می شود و نرم افزارها قیمت بسیار بالایی دارند ، نرم افزارهای ارزان قیمت تر مثل سالیدورک برای استفاده در شرکت های کوچک محبوبیت بیشتری دارند و شرکت های متوسط و بزرگ که از عهده خرید لایسنس و هزینه های نرم افزارهای جامع تر بر می آیند طبیعتا نرم افزارهای جامع تری مثل کتیا را خریداری می کنند.

4 . تفاوت سالیدورک و کتیا از نظر User Friendly بودن

یکی از مباحثی که هنگام مقایسه این دو نرم افزار مطرح می شود و نقش مهمی در پاسخ به این سوال که نرم افزار کتیا بهتر است یا سالیدورک دارد همین User Friendly یا همان کاربر پسند بودن هنگام طراحی است. برخی معتقدند که سالیدورک کاربر پسندتر از کتیا بوده و هنگام کار با نرم افزار با خطاهای کمتری مواجه می شویم. ولی در پاسخ باید گفت که در سال های اولیه که کتیا وارد بازار کشورمان شد منابع آموزشی زیاد و اصولی در اختیار کاربران وجود نداشت و کاربران در محیط های تخصصی این نرم افزار با خطاهای زیادی مواجه می شدند ولی امروزه با توجه به گسترده شدن منابع آموزشی و ارائه راه حل های اصولی به راحتی می توان این خطاها را برطرف نمود. هر چند در سالیدورک هم اگر به صورت اصولی آموزش نبینیم در حین طراحی با خطاهای زیادی مواجه خواهیم شد.

5 . کاتالوگ قطعات استاندارد

یکی از مواردی که اغلب هنگام مقایسه این دو نرم افزار مطرح می شود بحث کاتالوگ قطعات استانداردی است. قطعاتی با ابعاد استاندارد مثل چرخ دنده ها ، بلبرینگ ها و سایر اجزای ماشین که در مکانیزم ها کاربرد فراوانی دارند و بهتر است که به جای طراحی آنها از قطعات آماده استاندارد که از قبل طراحی و در نرم افزار گنجانده شده است در طراحی بهره برد و سرعت عمل طراحی یک محصول را افزایش داد. در سالیدورک یک منبع کاتالوگ قطعات استاندراد گنجانده شده است که به راحتی می توان به آن دسترسی داشت و هنگام طراحی قطعه مورد نظر را به آسانی فراخوانی و استفاده کرد ولی در کتیا چنین قابلیتی گنجانده نشده است. به جای آن برای کتیا می توان از منابع بسیار گسترده تری بهره برد. برای این کار تنها کافیست که به اینترنت متصل شویم و از سایت هایی مثل سایت Tracepart.com قطعات استاندارد مورد نیاز خود را دانلود و سپس وارد نرم افزار کتیا کنیم که در لینک زیر نحوه انجام آن را به طور کامل آموزش داده ایم و بنابرین از این نظر هیچ کمبودی وجود ندارد.

آموزش نحوه کار با سایت Tracepart.com و دانلود قطعات استاندارد ⇐ کاتالوگ قطعات استاندارد کتیا

نرم افزار سالیدورک بهتر است یا کتیا ؟

 پس از آشنایی مختصر با دو نرم افزار ، این سوال برای شما بوجود می آید که نرم افزار سالیدورک بهتر است یا کتیا و حالا کتیا یاد بگیرم یا سالیدورک ؟

در پاسخ باید گفت که با هر کدام از آنها یعنی Solidworks یا Catia می توان مدل های پیچیده را طراحی کرد که بستگی به میزان تسلط کاربر دارد. در مقایسه اینکه کتیا بهتر است یا سالیدورک ، بررسی پارامترهای تاثیرگذار مانند هزینه و امکانات ، یکپارچگی با صنایع مختلف ، بازار کار هدف و… مهم است که آنها را تا حدودی بررسی کردیم و حال این انتخاب با شماست که بر اساس نیاز خود یک یا هر دو آنها را فرا بگیرید.

آپانوس تولید کننده مجموعه کامل فیلم های آموزش کتیا مقدماتی ، پیشرفته ، طراحی سطوح ، ابر نقاط ، ورق کاری ، تحلیل المان محدود ، طراحی قالب ، ماشینکاری ، طراحی بدنه ، رندرینگ حرفه ای ، انیمیشن سازی حرکتی و … به صورت کاملا کاربردی ، مثال محور و خودآموز است. جهت مشاهده نمونه فیلم ها و توضیحات آن به این صفحه ⇐ فیلم های آموزش کتیا مراجعه و یا با مدیر سایت تماس بگیرید.
مهندس مکانیک – مجتبی محمدنیا : 09355652291

مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :

فیلم کامل آموزش طراحی قالب با کتیا ⇐ فیلم طراحی قالب تزریق پلاستیک

فیلم کامل آموزش ماشینکاری در کتیا ⇐ فیلم آموزش ماشینکاری با کتیا

آموزش نحوه جی کد گیری در فرآیند ماشینکاری در کتیا ⇐ جی کد گیری در کتیا

آموزش محیط های Freestyle , Sheetmetal , Analysis , Imagine and Shape و فرمول نویسی در کتیا ⇐ فیلم کامل کتیا تکمیلی

اگه این آموزشو پسندیدی برای دوستاتم بفرست :

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام
    ممنون از مطالب مفیدتون
    من لیسانس مکانیک دارم و با محیط های طراحی کتیا آشنا هستم، به نظرتون برای پیدا کردن شغل مناسب لازم که محیط های مهندسی و ماشینکاری رو هم یاد بگیرم؟

    پاسخ
    • سلام.. هر چقدر تسلط بیشتری بر محیط های کتیا داشته باشید مسلما موقعیت کاری بهتری می تونید کسب کنید.. معمولا توی صنعت به افرادی که چند تا کار رو برای تولیدکننده انجام بدن بیشتر تمایل نشون داده میشه چون هزینه نیروی انسانی شون کمتر میشه

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سه × 1 =

keyboard_arrow_up