آموزش گسترش سطح در محیط Generative Shape Design

برای گسترش دادن سطح یا ورق با هر هندسه خاص در کتیا از ابزار Unfold از نوار ابزار Develop Shape محیط Generative Shape Design (محیط طراحی سطوح یا همان GSD) استفاده می کنیم. بدلیل استفاده فراوان صنایع از قطعات ورقی خمکاری شده، فراگیری نحوه کار با دستور گسترش سطح (Unfold) در محیط Generative Shape Design با اهمیت است.

آموزش نحوه گسترش سطح و ورق با ابزار Unfold در محیط Generative Shape Design کتیا

به منظور استفاده از دستور آنفولد (Unfold) به ترتیب مراحل زیر عمل می کنیم :

1 . بر روی آیکن زیر از جعبه ابزار Develop Shape کلیک می کنیم.

گسترش سطح در محیط Generative Shape Design

پنجره ابزار مطابق شکل زیر باز می شود.

گسترش سطح در محیط Generative Shape Design

2 . در کادر Surface to Unfold سطح مورد نظر برای گسترده شدن (آنفولد شدن) را انتخاب می کنیم.

قبل از اعمال ابزار Unfold دقت شود که سطح مورد نظر کاملا بهم متصل و بدون روی هم افتادگی باشد. پس باید با دستور Join به هم اتصال داده شده باشد.

مشخص بودن لبه گسترش برای اجرای راحت این ابزار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. خط گسترش سطح همان خطی است که عملیات گسترش از این خط شروع می شود.

در صورت ایجاد یک فاصله خیلی اندک یا وجود لبه تیز در یک سطح کاملا پیوسته، خود نرم افزار کتیا مطابق شکل زیر لبه گسترش را شناسایی می  کند.

3 . سربرگ Positions دارای پارامترهایی مشخص برای تنظیم گسترش سطوح پیوسته و بدون شکستگی مطابق شکل زیر است.

در کادر Origin یک نقطه روی سطح که از قبل ایجاد شده انتخاب می شود تا این نقطه پس از گسترش به عنوان مرجع انتخاب شده و ثابت بماند.

در کادر Direction یکی از جهت های مختصات را انتخاب می کنیم.

در کادر Plane صفحه ای که سطح گسترده ما قرار است در نهایت روی آن بنشیند (مثلا ورق گسترده روی کف زمین) را انتخاب می کنیم. در کادر Origin می توان محل جدید و دلخواه نقطه مرجع تعریف شده در قسمت قبل را تعریف کرد. در کادر Direction می توان جهت سطح گسترش را تعیین کرد.

4 . پس از تعیین پارامترهای بالا یکبار بر روی Preview کلیک می کنیم.

5 . در سربرگ Curves to Tear می توان خطوط پیشنهادی خود نرم افزار را بصورت دلخواه انتخاب نمود. در این قسمت می توان خطوطی غیر از خطوط یا منحنی پیشنهادی را که بر روی سطح مماس هستند نیز انتخاب کرد.

مطالب مرتبط :

آموزش دستورهای محیط سطح سازی (آموزش نحوه کار با دستور Spline برای ترسیم منحنی های سه بعدی) در این مقاله ⇐ آموزش ابزار منحنی سه بعدی Spline

آموزش کامل سطح سازی پیشرفته به همراه مثال های کاربردی در این صفحه ⇐ فیلم کامل طراحی سطوح در کتیا

آپانوس تولید کننده مجموعه کامل فیلم های آموزش کتیا مقدماتی ، پیشرفته ، طراحی سطوح ، ابر نقاط ، ورق کاری ، تحلیل المان محدود ، طراحی قالب ، ماشینکاری ، طراحی بدنه ، رندرینگ حرفه ای ، انیمیشن سازی حرکتی و … به صورت کاملا کاربردی ، مثال محور و خودآموز است. جهت مشاهده نمونه فیلم ها و توضیحات آن به صفحه فیلم های آموزش کتیا مراجعه و یا با مدیر سایت تماس بگیرید.
مهندس مجتبی محمدنیا : 09355652291

اگه این آموزشو پسندیدی برای دوستاتم بفرست :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

3 × 5 =

keyboard_arrow_up