ابزار Mesh Cleaner در محیط ویرایش و کار با ابر نقاط کتیا

ابزار Mesh Cleaner در محیط کار با فایل ابر نقاط کتیا به منظور از بین بردن ایرادت فایل مش و رفع مشکلات آن استفاده می شود. از آنجایی که کیفیت دستگاه های CMM و اسکن سه بعدی بسیار متفاوت است و برخی از آنها دقت خیلی بالایی ندارند لذا فایل ابرنقاط یا مش تولید شده نیز متفاوت بوده و ممکن است دارای ایراداتی باشد. ابزار یا همان دستور Mesh Cleaner نواقص موجود در مش را برطرف می کند که در ادامه نکات مهم مربوط به آن را توضیح می دهیم.

ابتدا به این صفحه ⇐ فایل های ابر نقاط برای آموزش نرم افزار CATIA بروید و یک فایل مش دانلود کنید.

حالا با استفاده از ابزار Import مش مورد نظر را وارد محیط ویرایش و کار با ابر نقاط کتیا کنید.

آموزش نحوه کار با دستور Import در این مقاله ⇐ ابزار Import

ابزار Mesh Cleaner برای رفع ایرادات فایل مش در محیط ابر نقاط کتیا

برای استفاده از دستور Mesh Cleaner برای رفع ایرادات به ترتیب زیر عمل می کنیم :

1 . بر روی آیکن زیر از جعبه ابزار Mesh کلیک می کنیم.

2 . پنجره ابزار یا همان دستور Mesh Cleaner مطابق شکل زیر باز می شود و بلافاصله مش مورد نظر را از محیط گرافیکی کتیا انتخاب می کنیم.

ابزار Mesh Cleaner در محیط کار با ابر نقاط کتیا

فلسفه کاری ابزار Mesh Cleaner به این صورت است که فایل مش مورد نظر را آنالیز کرده و نواقص آن را شناسایی و رفع می کند.

3 . بر روی فایل مش کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب می کنیم. سپس در پنجره ای که باز می شود از سربرگ Display Mode تیک گزینه Triangles را انتخاب می کنیم تا مثلث های تشکیل دهنده فایل مش نمایان شود.

4 . درون سربرگ Deletion و با کلیک بر گزینه Analyze آپشن های موجود در این دستور روشن می شوند. در واقع بعد از زدن گزینه Analyze و در صورت وجود ایراداتی در فایل مش ما ، یک یا تعدادی از آپشن های لیست شده در زیر روشن می شوند. آپشن هایی که وجود دارد شامل لبه های معیوب و Triangle های روی هم افتاده و دیگر ایرادات فایل مش می شود که با زدن گزینه Analyze ، کتیا این ایرادات را به صورت خودکار شناسایی و سپس اصلاح و پاک می کند.

این آپشن ها عبارتند از :

Corrupted Triangles مثلث های شکسته مش را از بین می برد.

Duplicated Triangles مثلث های روی هم افتاده را پاک و اصلاح می کند.

Inconsistent Orientation لبه هایی که جهت درستی نسبت به هم ندارند را از بین می برد.

Non – Manifold Edges لبه هایی که با بیش از دو مثلث به اشتراک گذاشته شده اند را از بین می برد. در واقع این مورد لبه هایی که به صورت نرم به وجود نیامده اند و دارای برآمدگی ها و فرو رفتگی های ناگهانی هستند را شناسایی می کند.

Non – Manifold Vertices گوشه هایی که با بیش از دو لبه به اشتراک گذاشته اند را از بین می برد. در واقع با این گزینه لبه های بی مورد تیز پاک می شود.

جلوی هر یک از این آپشن ها preview colors وجود دارد که برای هر کدام از عیوب می توانیم رنگ مشخصی تعیین کنیم. برای اینکه عیب مورد نظر بر روی فایل مش نمایش داده شود (اگر عیبی داشته باشد) بعد از زدن گزینه Analyze و در صورت شناسایی عیب احتمالی ، باید تیک گزینه مورد نظر را فعال کنیم. برای مثال اگر بعد از زدن Analyze و مطابق با شکل زیر در قسمت Non – Manifold Vertices پنج مورد گوشه تیز شناسایی شد برای نمایش این گوشه ها بر روی مش کافیست که تیک گزینه Non – Manifold Vertices را روشن کنیم.

ابزار Mesh Cleaner در محیط ابر نقاط کتیا

5 . با زدن گزینه Apply ایرادات موجود از روی فایل مش پاک می شود.

ما در این مقاله قصد داشتیم تا به طور اجمالی به دستور Mesh Cleaner که برای رفع ایرادات فایل مش استفاده می شود اشاره کنیم. آموزش محیط ابر نقاط یا همان مهندسی معکوس کتیا که شامل دو محیط عمده Digitized Shape Editor و Quick Surface Reconstruction می شود مبحثی بسیار تخصصی و گسترده است که ما برای آموزش آن یک فیلم کامل مثال محور (توضیح تمام دستورات در قالب چند مثال صنعتی مختلف) تولید کرده ایم که برای مشاهده نمونه فیلم ها به این صفحه ⇐ فیلم آموزش تبدیل ابرنقاط به سطح و مدل سه بعدی در کتیا مراجعه بفرمایید.

مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :

آموزش نحوه کار با ابزار Planer Sections از سری آموزش های تبدیل فایل ابرنقاط به سطح در کتیا ⇐ ابزار Planer Sections در محیط طراحی توسط ابرنقاط

آموزش نحوه تبدیل فایل ابرنقاط (Cloud Points) به فایل مش در کتیا ⇐ ابزار تبدیل فایل ابر نقاط به مش

آموزش نحوه کار با ابزار Curve Projection در محیط ابر نقاط ⇐ ابزار Curve Projection

آپانوس تولید کننده مجموعه کامل فیلم های آموزش کتیا مقدماتی ، پیشرفته ، طراحی سطوح ، ابر نقاط ، ورق کاری ، تحلیل المان محدود ، طراحی قالب ، ماشینکاری ، طراحی بدنه ، رندرینگ حرفه ای ، انیمیشن سازی حرکتی و … به صورت کاملا کاربردی ، مثال محور و خودآموز است. جهت مشاهده نمونه فیلم ها و توضیحات آن به این صفحه ⇐ فیلم های آموزش کتیا مراجعه و یا با مدیر سایت تماس بگیرید.
مهندس مجتبی محمدنیا : 09355652291

اگه این آموزشو پسندیدی برای دوستاتم بفرست :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پانزده − 12 =

keyboard_arrow_up